FUGA T KOMPAKT

NOVO NA TRŽIŠČU 

FUGA T  KOMPAKT

Okolju prijazna rešitev ekološkega fugrijanja vseh vrst tlakovcev kamna in plošč

 
 
 

Kontakt

Oblak commerce d.o.o.

Proizvodnja gradbenega materiala
Tržaška cesta 1a
SI-1370 Logatec
Slovenija

Telefon: +386 (0)1 750 97 60
Faks: +386 (0)1 754 14 84
E-mail: betonarna@oblak.si

 
 
 

Novice

 
 
 
 

Navodila za polaganje tlakovcev

Pred tlakovanjem moramo površino dobro pripraviti. Zagotoviti moramo ustrezno nosilnost. Odstraniti moramo ves humus in zemljo. Tako imenovano posteljico moramo izdelati iz materiala, ki se ob valjanju učvrsti in na pravi višini, ki naj bo 10 cm pod želeno višino končanega tlaka. V posteljico vgradimo tudi vse morebiti potrebne inštalacije. Dobro je, da nekatere napeljave tudi predvidimo, da nam kasneje že končanega tlaka ne bo treba rušiti. Debelina posteljice je odvisna od nosilnosti terena in pogostnosti nizkih temperatur. Običajna debelina je od 25 cm do 45 cm.

MONTAŽNO DRENAŽNI SLOJ.
Na posteljico položimo drenažno folijo GEOPROM. Nanjo nasujemo 3–4 centimetrski sloj peska, granulacije od  4 do 8 mm. Pesek enakomerno razvlečemo po posteljici. Lahko si pomagamo z višinskimi letvami. Prek njih z drugo letvijo porezujemo odvečni pesek.Za boljšo gostoto tega sloja lahko pesek tudi poprej navlažimo z vodo. Vedno si pri pravimo le površino, ki jo nameravamo tisti dan tudi tlakovati.

POLAGANJE TLAKOVCEV. 
S polaganjem tlakovcev pričnemo v vogalu, pravokotno na glavno vhodno linijo. Če je le mogoče pričnemo na najnižjem delu dvorišča ali parkirišča. Tlakovce moramo jemati iz več palet hkrati, da bomo imeli barvno enakomerno tlakovano površino. Pri polaganju tlakovcev ne smemo stiskati enega ob drugega. Ohranjati moramo tako imenovano fugo, da ob obremenitvah preprečimo prenašanje bočnih sil na tlakovce.
Nastale fuge zapolnimo z mivko FUGA-T oz. FUGA T Kompakt . Tlakovce ob zidovih ali robnikih zaključimo z rezanjem ali sekanjem. Zaključevanja z betoniranjem robu ne pri poročamo, saj na ta način tlakovce »prilepimo« na zid ali robnik. Tlakovce polagamo v montažno drenažni sloj in višino sproti uravnavamo. 

FUGIRANJE.
Po končanem polaganju raztresemo mivko FUGA-T oz. FUGA T Kompakt , na čisto in pospravljeno tlakovano površino. S pometanjem dosežemo, da mivka zapolni vse fuge med tlakovci. Če so tlakovci mokri, fugiranje odsvetujemo. Priporočamo posebno kremenčevo mivko za fugiranje FUGA-T oz. FUGA T Kompakt. Če uporabimo kako drugo mivko, ta ne sme vsebovati apnenca. Vse informacije o uporabi mivke FUGA T Eko Kompakt in navodili za vgradnjo dobite pod DODATNI PROGRAM-FUGIRNA SREDSTVA. 

VIBRIRANJE:
Potrebno je, če smo izbrali tak način polaganja, ki zahteva izravnavanje višin z vibriranjem. Vibracijsko ploščo moramo obleči v gumo, da se ob vibriranju površina tlakovcev ne bi poškodovala. Vibriranja ne uporabljamo, kadar je tlakovana površina namočena oz. mokra, saj bi lahko povzročili, da bi se tlak preveč posedel.

 
 
 
 

Kontaktirajte nas

 

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Polja označena z * so obvezna!

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.