FUGA T KOMPAKT

NOVO NA TRŽIŠČU 

FUGA T  KOMPAKT

Okolju prijazna rešitev ekološkega fugrijanja vseh vrst tlakovcev kamna in plošč

 
 
 

Kontakt

Oblak commerce d.o.o.

Proizvodnja gradbenega materiala
Tržaška cesta 1a
SI-1370 Logatec
Slovenija

Telefon: +386 (0)1 750 97 60
Faks: +386 (0)1 754 14 84
E-mail: betonarna@oblak.si

 
 
 

Pomembna opozorila

Barvna nihanja izdelkov so posledica vplivov naravnih materialov, ki jih ni mogoče preprečiti tudi z najsodobnejšo tehnologijo proizvodnje.

Pri proizvodnji lahko nastanejo tudi manjša dimenzijska odstopanja izdelkov, pojavijo pa se lahko tudi manjše razlike v strukturi materiala zaključne (vidne) površine. Ta površina je lahko torej bolj ali manj groba. Velikost omenjenih nihanj je določena z ustreznimi EU standardi.

V proizvodnem procesu s pomočjo lastne kontrole kakovosti proizvodnje izdelkov skrbimo, da ta nihanja ne presežejo s standardi dovoljenih maksimalnih vrednosti. Zaradi vsega naštetega svetujemo, da vedno polagate betonske izdelke (še posebej tlakovce) iz več palet hkrati. Tako boste dosegli barvno in strukturno enakomernost površine vgrajenih izdelkov. V zimskem času moramo biti pozorni pri odstranjevanju in čiščenju snega (ledu), saj lahko z uporabo ostrih predmetov in večjo silo poškodujemo izdelke. Ti so odporni na zmrzal v prisotnosti talil (soli), vendar vam svetujemo zmerno uporabo le-teh.

Izdelke je priporočljivo impregnirati z impregnatorjem Impre-T. Z njim zaščitimo izdelke pred zunanjimi vplivi; razlitje olja, nanos umazanije itd. Tako zaščiteni izdelki imajo >>zaprto<< zgornjo površino.Onemogočeno je vpijanje vode in umazanije v notranjost betona. Impregnirani izdelki imajo bistveno daljšo življenjsko dobo, lažje je čiščenje in vzdrževanje. Barve in barvni odtenki na slikah v katalogu so zgolj informativnega značaja in se pri proizvodnji lahko do določene mere spremenijo. Možna so tudi različna tehnična odstopanja. Za tiskarske napake ne prevzemamo odgovornosti.

 

Linija ANTIQUE

Tlakovci linije ANTIQUE  so proizvedeni na klasični dvoslojni način z zgornjim slojem iz čistega kremenčevega peska. Ta sloj je lahko tudi obarvan. Po osnovni izdelavi in cca 20 dnevnem staranju materiala se tlakovci po posebnem postopku dodatno obdelajo. Cilj te obdelave je doseči izgled tlakovca, ki bi bil podoben naravnemu kamnu. V postopku dodatne obdelave se sistematično krušijo robovi vidne površine tlakovca z večjimi in manjšimi okruški. Okruški so lahko tako veliki, da se konkretno pokaže spodnji nosilni sloj tlakovca. Ne smejo pa biti večji od 1/3 višine tlakovca. Površine, tlakovane s tako obdelanimi tlakovci dajejo »starikav« videz in občutek naravnega materiala. Kot rečeno, je prav to cilj dodatne obdelave.

Fizikalne lastnosti se z dodatno obdelavo ne zmanjšujejo, če so oblikovne deformacije skladne z zgoraj navedenimi zahtevami po maksimalni velikosti okruškov. Sicer so tlakovci skladni s standardom SIST EN 1338. Velikost okruškov s standardom ni predpisana, zato gre pri dodatni obdelavi upoštevati individulne parametre in splošno prakso. Tlakovci, dodatno obdelani v našem obratu so oblikovno deformirani tako, da zadostijo povprečnim zahtevam kupcev po zunanjem izgledu tlakovane površine. Pomembno je tudi dejstvo, da se velikost okruškov optično bistveno zmanjša po končanem fugiranju tlakovane površine. Za fugiranje se navadno uporablja kremenčev pesek ali kaka druga fugirna zmes.

Zaradi tehnoloških zahtev pri dodatni obdelavi lahko pride do loma tlakovcev, ki pa količinsko ne sme biti veji od 4% izdobavljene količine.

 

 
 
 

Kontaktirajte nas

 

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Polja označena z * so obvezna!

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.