FUGA T KOMPAKT

NOVO NA TRŽIŠČU 

FUGA T  KOMPAKT

Okolju prijazna rešitev ekološkega fugrijanja vseh vrst tlakovcev kamna in plošč

 
 
 

Kontakt

Oblak commerce d.o.o.

Proizvodnja gradbenega materiala
Tržaška cesta 1a
SI-1370 Logatec
Slovenija

Telefon: +386 (0)1 750 97 60
Faks: +386 (0)1 754 14 84
E-mail: betonarna@oblak.si

 
 
 

Novice

 
 
 
 

O betonu

Beton smatramo za naraven material. V bistvu pa je to umetni kompozit, sestavljen iz naravnih komponent; veziva, vode, zraka in mineralnih dodatkov – grobega in finega peska. To »mešanico« so poznali že pred več tisoč leti. Stari rimljani so beton, ki je imel drugačno sestavo, kot jo poznamo in razumemo danes, uporabljali za graditev objektov, ki kljubujejo času še danes. Rečeno je bilo, da je beton »večni material«. Danes pravimo, da je beton ob pravilni uporabi, vzdrževanju in negi »skoraj večni« material. V moderni proizvodnji betona so mu običajno dodani tudi kemični dodatki, barvni pigmenti, armaturni materiali, ...

                                                   


Sestavni deli betona

Beton, ki ga izdelujemo pri nas, je sestavljen iz najmanj štirih komponent, in sicer cementa, vode, mineralnega agregata in zraka. Vsaka komponenta ima pomembno vlogo v betonu. Pomembno je tudi razmerje komponent (v/c faktor, doza cementa na količino agregata, vsebnost zračnih por,...).
Pri proizvodnji betonskih izdelkov betonu dodajamo še kemične dodatke, ki mu izboljšajo določene lastnosti in barvne pigmente, ki ga obarvajo v želeno barvo. Uporabljamo samo certificirane materiale.

                                    


Splošna uporaba betona

V zadnjih sto letih je dobila uporaba betona nove razsežnosti. Po odkritju in pričetku uporabe Portland cementa, so ga arhitekti vzeli za »material prihodnosti«. Ko so gradbeniki zaradi izpolnjevanja želja arhitektov pričeli beton tudi armirati, so se meje uporabe pomaknile skoraj v neskončnost. Uporaba kemičnih dodatkov ta premik samo še utrjuje. Ne moremo si predstavljati cestogradnje, hidrogradnje ali visokogradnje brez konstrukcij, izdelanih iz betona. Obarvan je postal tudi prijeten za uporabnike. Ker je sestavljen iz naravnih materialov, je tudi ekološko nesporen.
Brez betona danes ne bi poznali razvite proizvodnje betonske galanterije, kamor spadajo tudi tlakovci, robniki, travne plošče, ..., ki jih proizvajamo v našem podjetju.

                                                            

Opis naše proizvodnje

Beton in betonske izdelke v našem podjetju izdelujemo na sodobni, računalniško vodeni in lasersko krmiljeni proizvodni liniji. Vsak beton predhodno sprojektiramo in preizkusimo v lastnem laboratoriju. Šele, ko dobimo nadpovprečne rezultate testiranj, vključimo recepturo betona v proizvodni proces.
Beton pripravljamo v posebnih mešalnih napravah, ki komponente dozirajo preko receptur v računalnikih. Sproti kontroliramo pomembne lastnosti vhodnih materialov. Tako pripravljen beton transportiramo v začasne deponije na proizvodnem stroju. Po kontroliranem doziranju betona v oblikovalno orodje stroja, vibriranju in stiskanju, se betonski izdelki na proizvodnih paletah z robotom prepeljejo v sušilne komore. Tam se izdelki sušijo od 8 do 24 ur. Sušenje je računalniško kontrolirano. Po pridobitvi zadostne trdnosti betonskih izdelkov, le-te z robotom prestavimo na linijo za paketiranje, kjer jih na posameznih delih stroji obvežejo s posebnim trakom in ovijejo s folijo. Tako so izdelki pripravljeni za transport na skladišče, po določenem času pa za prodajo. Vsi izdelki so paletirani na nepovratnih paletah in ustrezno deklarirani. Deklaracije vsebujejo vse potrebne podatke, tam kjer je to potrebno pa tudi navedbo EN standarda in CE znak. Dodatno obdelani izdelki linije ANTIQUE so pakirani v INDUSTRIJSKIH VREČAH.

                                                


                                                  

Naše prednosti

Prednosti, ki jih moramo posebej izpostaviti so tradicija izdelovanja betonskih izdelkov (preko 100 let), uporaba najkakovostnejših materialov in kakovostna proizvodnja. Ne smemo pozabiti tudi na odličen odnos našega prodajnega osebja s kupci in inovativen pristop zaposlenih pri razvijanju novih izdelkov in dizajnov.

                                                   

Kakovost naših izdelkov


Trudimo se, da bi obdržali najvišji nivo kakovosti proizvodnje. Imamo vse predispozicije, da to tudi dosežemo. Naši zaposleni se trudijo, da ostanemo korak pred konkurenco, še posebej v delu, kjer igra pomembno vlogo kakovost izdelkov. Veliko lastnosti izdelkov, ki jih konkurenčni proizvajalci nudijo naknadno in proti plačilu, pri nas najdete »serijsko«. Tako uporabljamo najčistejši KREMEN za beton v zgornjem delu izdelkov (tlakovci, robniki, travne plošče). Ta izdelkom zagotavlja izredno trdnost in obstojnost, še posebej na mraz in zmrzal v prisotnosti talil (soli). Večina dvoslojnih izdelkov je že v proizvodnji globinsko zaščitena (hidrofobirana). Taki izdelki so izredno odporni na vdor vode in ostale nesnage. Težave s čiščenjem ostankov hrane, kot so gorčica, ketchup, majoneza, mast,... so pri teh izdelkih pozabljene. Prav tako dobro se lahko očistijo ostanki redečega vina ali sadnih sokov. Ti izdelki so primerni tudi za tlakovanje površin, kjer se večkrat pojavlja agresija mestne umazanije, na primer dvorišča pred mehaničnimi delavnicami,... Globinsko hidrofobirane izdelke je torej lažje čistiti in vzdrževati, imajo pa bistveno daljšo življenjsko dobo.
Tehnologija hidrofobiranja v serijski proizvodnji je novost na našem trgu. Od tod tudi naša odločitev, kljub dodatnim stroškom proizvodnje zvestim kupcem hidrofobiranja ne bomo posebej zaračunavali.

                

Kakovost proizvodnje sprotno kontroliramo v lastnem laboratoriju, občasno pa so naše preiskave kontrolirane tudi v neodvisnih inštitutih.

                                                                                            

Standardi

Pri proizvodnji upoštevamo vsa določila EN standardov za posamezne izdelke. Prav tako so vse naše kontrole kakovosti izvedene skladno z njihovimi navodili in predpisi. Izdelki, ki so s standardi skladni, imajo tudi veljaven CE znak in Izjavo o skladnosti. V naši proizvodnji in kontroli kakovosti upoštevamo naslednje standarde:
SIST EN 206-1 za beton
SIST EN 771-3 za betonske zidake
SIST EN 1338 za betonske tlakovce
SIST EN 1339 za betonske plošče
SIST EN 1340 za betonske robnike

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.