Fuga – T Fix

Fuga – T Fix

Fuga-T Fix - ZA OBNOVITEV IN SANACIJO FUG BETONSKIH IZDELKOV - 2v1

Primerna je za uporabo vseh vrst betonskih tlakovcev in plošč. Utrjevalec se uporablja samo na sveže presejanem kremenčevem pesku, primeren za nove površine kot tudi za sanacije dotrajanih fug.

Fuge morajo biti popolnoma napolnjene s peskom, površina tlakovca pa suha in čista. Pripravljeno razredčeno mešanico (1 del Fuge-T Fix s 3 ali 4 deli vode - dobro premešajte) nanesite na celotni površino s pomočjo zalivalke s finim brizgalnikom ali ustrezne pršilne naprave. Z gumijastim strgalom presežek tekočine usmerimo v fuge in počakamo, da se popolnoma posuši. Površina bo dobila bolj intenzivno barvo, bo dodatno impregnirana, fuge pa bodo trde in čvrste!

Pomembna opozorila:

  • ne kombinirajte ali mešajte z drugimi fugirnimi materiali,
  • obdelano površino zaščitite pred dežjem vsaj 12 ur,
  • po uporabi počakajte, da se popolnoma posuši, obremenitev površine po 3 dneh,
  • pred uporabo je potrebno narediti začetno testiranje

 

Nakup izdelka v spletni trgovini >

 

 

 
 

Pakirano v vrečah po 20 kg.

Nasveti za pravilno uporabo:

Poskrbite, da bo podlaga vodoprepustna in nanašajte fugirno zmes FUGA T Kompakt le v suhem vremenu. Bodite pozorni na to, da boste fugiranje res izvajali skladno z NAVODILIH ZA PRAVILNO UPORABO  fugirne zmesi FUGA T Kkompakt .  Prav tako upoštevajte izpiranje fugirne zmesi pri čiščenju z vodo v smeri večjega prečnega ali vzdolžnega naklona tlakovane površine (cca. 1%-3 %).

Postopek fugiranja z zmesjo FUGA T- Kompakt             

1.Razstresanje

Tlakovana površina tlakovcev, kamna ali drugih plošč mora biti čista in suha. Fugirno zmes FUGA T Kompakt iz papirnatih vreč razstresite po celotni površini.          

2.Polnenje fug z metlo

Fugirno zmes FUGA T Kompakt z metlo enakomerno porazdelite po površini. Fuge v celoti napolnite s fugirno zmesjo FUGA T Kompakt.

3. Fino pometanje 

Pri finem pometanju je potrebno zagotoviti, da je končni nivo zmesi 1-2 mm nižji od najvišjega roba zgornjega sloja tlakovca. Površino je potrebno temeljito pomesti, da je površina čista.

Trend:  1-2 mm nižje od roba

Antique: 1-2 mm nižje od najnižje višine okruška

4.Grobo močenje in čiščenje 

Z večjo količino vode namočite celotno tlakovano površino. Z vodo iz tlakovane površine odstranite še zadnje ostanke fugirne zmesi . Za boljše čiščenje lahko uporabite tudi visokotlačni vodni čistilec. Pazite le, da curek ne bo usmerjen direktno na fuge. Največji učinek boste imeli, če boste na ta način tlakovano površino izpirali pod blagim naklonom.  Po 6 urah je zafugirana površina že lahko izpostavljena dežju. Če je vreme suho, lahko po 6 urah postopek grobega močenja ponovite, da zagotovite čimboljšo reakcijo med vezivom in vodo v fugirni zmesi. Fugirna zmes FUGA T Kompakt se posuši v 6-24 urah,  glede na vremenske razmere. Po 24 urah je zafugirana tlakovana površina že sposobna prevzeti obremenitve lažjega prometa, po 48 urah pa tudi težjega.

 

Poraba fugrine zmesi Fuga-T Kompakt na m2           
Linija  Via Appia  Napolli Mantova  Rustikal La Piazza Ravena  Ferarra Toscana 
Trend  3,50kg/m2 5,20kg/m2 3,0kg/m2 2,70kg/m2 4,20kg/m2 4,20kg/m2 3,70kg/m2 4,0kg/m2
Antique 3,70kg/m2 5,60kg/m2 3,40kg/m2          

* Predvidena poraba fugirne zmesi Fuga-T Kompakt, položeni na pesek 4-8

* V koliko polagate tlakovce na pesek 0-4 je predvidena poraba za  0,75kg/m2 manjša

Podobni produkti

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.