Očistimo naravo EKOclean

Očistimo naravo  EKOclean

Tlakovci OBLAK EKOclean imajo ob prisotnosti dnevne svetlobe zaradi posebne proizvodne tehnologije in recepture betona v obrabnem sloju samočistilni učinek . UV žarki, zrak in vlaga omogočajo kemični proces fotokatalize, ki pospešuje razgradnjo organskih snovi. Te so kot umazanija v tankem sloju prilepljene na betonsko površino. Titanov dioksid (TiO2) v tem procesu deluje kot katalizator. Skozi vrsto kemičnih reakcij se s pomočjo UV žarkov in katalizatorja razgradijo hlapne organske spojine (aldehidi, benzen, halogenirane aromatske spojine) in dušikovi oksidi, ki so del emisij izpušnih plinov iz motorjev z notranjim izgorevanjem. Pri tem nastanejo za okolje in zdravje neškodljivi produkti: nitratni ioni, voda in ogljikov dioksid. Voda, tudi deževnica torej preprosto spere umazanijo iz površine tlakovcev OBLAK EKOclean.

Pri navedenih reakcijah se katalizator v obliki titanovega dioksida ne porablja, zato fotokataliza traja praktično neomejeno dolgo. Poleg samočistilnega efekta fotokataliza tudi očiščuje zrak, uničuje smog in s tem aktivno vpliva na raven zdravja v življenju ljudi in živali. Zmanjšuje pojav pljučnih bolezni, bolezni srca in ožilja, zmanjšuje pa tudi vpliv umazanega okolja na pojav raka in učinek stresa. 

Tlakovci OBLAK EKOclean se lahko uporabljajo za tlakovanje vseh vrst površin. Zaradi svojih odličnih lastnosti pri ohranjanju zdravega okolja in samočistilnih učinkov pa so še posebej primerni za tlakovanje parkirnih površin, cest v mestnih jedrih in ostalih površin v urbanem okolju. Tam je namreč največ umazanije, smoga in ostalih za zdravje nevarnih učinkov.

Če povzamemo, so tlakovci OBLAK EKOclean okolju prijazni, saj so pomembno vplivajo na očiščevanje okolja vseh vrst organske umazanije, ki je prilepljena na  tlakovano površino.  Samočistilni učinek tlakovci OBLAK EKOclean dosegajo s tako imenovanem »efektom lotusovega lista«.  Razlika je le, da se lotusovi  listi sami čistijo zaradi posebne zgradbe zgornje površine listov, tlakovci OBLAK EKOclean pa to čiščenja omogočajo zaradi fotokatalize. V obeh primerih voda preprosto izpere umazanijo iz površine. Iz lotusovega lista ali tlakovcev OBLAK EKOclean.

V našem podjetju smo razvili postopek proizvodnje, kjer lahko tlakovce OBLAK EKOclean izdelamo v skoraj vseh možnih oblikah. Ponosni smo tudi na rezultate laboratorijskih preiskav, ki so jih opravili v nemškem inštitutu »Institut fuer Tehnische Chemie, Hanover, Messlabor fuer Photokatalyse«. V povzetku preiskave je napisano:

"Betonski tlakovci OBLAK EKOclean so v preiskavi pokazali izjemne fotakatalitične efekte. Vsi preiskani vzorci so bili ves čas preiskave stabilni, količina dušikovih oksidov (NOx) pa je bila v procesu fotokatalize izjemna in visoko nad zahtevano."

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.